IVAN BAĆAK TOMISLAVGRAD

Nije se rodio Andrić, Selimović, Mak Dizdar,... Koroman, Jergović... koji bi umio opisati sav jad današnje BiH ni tugu BH Hrvata, a sve zahvaljujući 'spasiteljima sa Zapada' kojima je jedini cilj (p)odrzavati krizu.Blog posvećujem žrtvama MZ-e.

11.01.2011.

JE LI BOŽE VUKUŠIĆ RADIO ZA UDBU ILI PROTIV UDBE?

UDBIN DOSJE BOŽE VUKUŠIĆA, primjer – dokumenti i analize …

tajni_rat_udbe_bvUDBIN DOSJE BOŽE VUKUŠIĆA, primjer – dokumenti i analize

U prikazu o dezinformacijskom ratu Udbe protiv hrvatskog iseljeništva u knjizi Bože Vukušića „Hrvatsko revolucionarno bratstvo – Rat prije rata“ na primjeru Akcije Fenix 72 iznijeto je niz podataka kako su neprijateljski centri moći iskrivljavali činjenice i pokušavali prikazati stvarnost upravo obrnutom nego što je bila. Nažalost, u tome su često imali uspjeha zahvaljujući ponajprije provokatorima u hrvatskim redovima, ali i hrvatskim „korisnim budalama“, tj. pojedincima koji su se smatrali pozvanim prosuđivati o stvarima za koje im je nedostajalo znanja, a često i moralne odgovornosti. Zbog toga su njihova javno izgovorena ili napisana stajališta imala efekt potpuno u interesu planera neprijateljskih dezinformacijskih akcija.

Ovdje ćemo navesti dva dijametralno suprotna primjera pristupa toj problematici. Nedavno su polemizirali Ivan Gabelica i Bože Vukušić. Kad je Gabelici ponestalo argumenata, predbacio je Vukušiću da je bio suradnik Udbe. Vukušić ga je upitao, odakle mu takva informacija. Gabelica je odgovorio da se „to priča“. Na to je Vukušić rekao Gabelici: „E, moj Ivane, kad već potežeš to pitanje, reči ću ti slijedeće: Razlika između tebe i mene u moralnom i domoljubnom pogledu je u tome, što ja nikada ne bih ne temelju glasina širio takve optužbe, a ti to radiš. Kad bi se ti u takvim prosuđivanjem vodio razumom a ne zlobom, pa ispravno sagledavao moj rad, njegove rezultate i posljedice kako za mene tako i za Udbaše, ispao bi prilično neinteligentan. S druge strane, ja znam od sredine 1992. godine da si ti svojedobno osobno potpisao suradnju s Udbom, dao prisegu da ćeš doživotno čuvati tu tajnu i da si sam sebi odredio pseudonim 'Grab'. Do dana današnjega nisam o tome nikome govorio, jer sam bio uvjeren da si ti to napravio pod prisilom i da u stvarnosti nikada nisi radio za Udbu. Danas prvi put o tome govorim, jer si me povukao za jezik“.

*** con_info Link na „Životopis Bože Vukušića“ con_info ***

boze_vukusic_polet  boze_vukusic_omladinska_iskra

IVAN BAĆAK TOMISLAVGRAD

VIRTUALNA KNJIŽNICA

PONOSNA MOJA JE ZEMLJA

BLOGARIAT
blogger.ba
POLITIKA I ETIKA
SAVEZ ZA HRVATSKU
HUM
CROPEDIA
SOURCE.BA
HERCEGBOSNA.ORG
BITNO.ba
HERCEGOVINA INFO
POSKOK abc portal
LIVNO ONLINE
PISMA IZ NJEMAČKE
SVE VIJESTI
HRVATI AMAC
HRVATSKI INTELEKTUALNI ZBOR - MO
HAKAVE
CRO SPACE
HRVATI BH
HIC BiH LJ PORTAL
GRUDE ONLINE
POSUŠJE
CAPLJINA-ONLINE
RAMA
POSAVINA/DOMALJEVAC
USKOPLJE

KUPRES PORTAL
LIVNO IZBORI 2008.
KRALJICA KATARINA - B. LUKA
HBŽ VLADA
OPĆINA TOMISLAVGRAD
TOMISLAV CITY
UDRUGA PRSTEN
CURKOVIC.CA
BRATOVŠTINA
SAMOSTAN RAMA ŠĆIT
DUVNO, LIVNO I KUPREŠKA VRATA

RADIO TG
KLAPA DELMINIUM
NEBESKI RADIO

KONGORA
ROŠKO POLJE

PRESS DISPLAY
W. TIMES
W. POST
EU URED BiH
GOSPODARSTVO, ULAGANJA, RH, BH:

SIGNALIZACIJA SOVIĆI
XING
POSLOVNI
biznis.ba
EP HZHB
ENERGETIKA.HR
energetika.ba
WINDKRAFT
ENERGYOBSERVER
MOJA ENERGIJA.HR
BLOG ENERGIJA
BiH gospodarstvo
WORLD BANK

INSTITUTI, ANALIZE

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
1108735

Powered by Blogger.ba